Wat kun je doen tegen erectieproblemen?

Wist je dat meer dan de helft van de mannen boven de 40 te maken krijgt met erectieproblemen? Dat is best een flink aantal, het is een heel vervelend probleem om te hebben. Veel mannen voelen zich ook een stuk minder mannelijk als ze hiermee te maken krijgen. Maar ook jongeren mannen kunnen te maken krijgen met (tijdelijke) impotentie.

erectieproblemen

Je wilt als man natuurlijk je vrouw, vriendin of bed partner een prettige avond kunnen bezorgen. Het is heel vervelend om hiermee om te moeten gaan. Het is altijd belangrijk om bij dergelijke problemen altijd een arts te bezoeken. Maar zijn er ook nog andere zaken die gedaan kunnen worden?

Stress of depressie kan een oorzaak zijn

De oorzaken van erectieproblemen kunnen heel divers zijn. Zo kan stress en depressie bijvoorbeeld een oorzaak zijn. Als mannen veel stress ervaren op het werk of tijdens andere activiteiten, kan dit zich uiten in erectieproblemen. Natuurlijk vervelend, want veel mannen zien seks toch als een vorm van ontspanning. Men komt op deze manier dus in een soort van spiraal.

De stress zorgt voor de klachten en ontspanning door seks lukt ook niet. Soms kan een beetje bewegen wel helpen om de stress wat te lijf te gaan. Bijvoorbeeld een stuk fietsen, lopen of even naar buiten de natuur in. Dit kan helpen om de ontspanning te realiseren, waardoor in bepaalde gevallen de erectieproblemen oplossen bij bepaalde mannen.

Oefeningen doen om weer een erectie te krijgen

Stellen kunnen samen oefeningen doen. Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om wat geurkaarsen aan te stekken en het helemaal naar jullie zin te maken, dit kan ook helpen als te snel klaarkomen een probleem is in de slaapkamer. Jullie kunnen elkaar masseren en strelen. Zorg voor ontspanning en een lang voorspel. Alhoewel het niet altijd zal helpen om de erectieproblemen op te lossen, kan het wel helpen. Als het toch niet lukt om een erectie te krijgen, kan de man altijd nog de vrouw bevredigen met de handen om er toch nog een spannende avond van te maken.