Goede houding achter computer voorkomt nek- en rugklachten

Zowel in werk- als privésituaties brengen we steeds meer tijd achter de computer door. Mensen die op kantoor werken spenderen vrijwel hun gehele werkdag achter een bureau terwijl zij taken op hun computer verrichten.

Daarna komen zij thuis en gaan dan vaak weer achter een computer zitten om van online entertainment te genieten. Sinds de tijd die we achter een computer doorbrengen aan het stijgen is, stijgt ook het aantal nek- en rugklachten die mensen als gevolg van een verkeerde houding ervaren.

Dit is een ernstig probleem want als mensen niet voorzichtig zijn dan kunnen zij deze klachten voor de rest van hun leven met zich meedragen. Een goed houding achter de computer om rug- en nekklachten te voorkomen is dan ook essentieel. Natuurlijk kun je ook behandeling pijnklachten overwegen als de klachten toch te erg worden.

Positie van computer ten opzichte van lichaam

nekklachten computerIn dit artikel zullen we trachten om je de juiste houding uit te leggen die je moet aanhouden wanneer je aan een bureau zit te computeren. Als eerste is het belangrijk om het beeldscherm van je computer of laptop recht voor je te hebben staan.

Zorg ervoor dat je hoofd niet de hele tijd gedraaid moet staan om op het beeldscherm te kijken. Ook moet je niet teveel naar beneden hoeven kijken. Het beste is dat je beeldscherm ongeveer op ooghoogte voor je staat. Hiermee kan je nekklachten voorkomen.

Houding van rug, armen en benen om klachten te voorkomen

Rugklachten zijn ook een serieus probleem voor mensen die vaak achter een computer zitten. De houding die je het beste kunt aannemen is een rechte rug en armen en benen in een hoek van 90 graden. Je ellebogen moeten dus op dezelfde hoogte als je toetsenbord zitten.

Verder is het aan te raden om regelmatig een pauze te nemen en deze te benutten door te bewegen. Veel mensen werken vanachter een verstelbaar bureau. Zij kunnen hier zittend aan werken, maar ook rechtop staan als zij dit graag willen. Het afwisselen van de positie is een goede manier om nek- en rugklachten te voorkomen als je veel tijd achter een computer doorbrengt. Het is een probleem dat iedereen serieus moet nemen.