Artrose in de handen en hoe dit iemand zijn leven beïnvloed

Artrose heeft een significante negatieve invloed op het leven van mensen die last hebben van de aandoening. Een van de vormen van de ziekte die het leven van iemand het meeste zal beïnvloeden is artrose in de handen. Onze handen gebruiken we namelijk de gehele dag door. Er is bijvoorbeeld deze artrose behandeling, waar veel mensen baad bij hebben gehad.

Het is pas wanneer je de handen niet meer optimaal kunt gebruiken, dat we onszelf beseffen hoeveel we eigenlijk met onze handen doen gedurende de dag. Om te eten of te drinken moet je bijvoorbeeld een lepel of een glas kunnen vasthouden. Als dit plotseling niet meer mogelijk is door een aandoening als artrose dan zal dit je leven drastisch beïnvloeden.

Handen niet optimaal gebruiken

Eigenlijk voor alle activiteiten die je gedurende de dag doet, maak je gebruik van je handen. Het is een gegeven waar we niet veel aan denken en waar we onszelf nauwelijks bewust van zijn. Iemand die zichzelf hier wel degelijk zeer bewust van is, is iemand die last heeft van artrose in de handen.

Voor deze personen is het bewegen van de handen namelijk niet meer vanzelfsprekend. Zij zijn altijd niet in staat om hun handen optimaal te gebruiken, wanneer er sprake is van een ontsteking of plotselinge stijfheid dan is het bewegen van de handen zelfs helemaal niet mogelijk. Niet in staat zijn om de meest simpele activiteiten te vervullen heeft vanzelfsprekend een grote negatieve invloed op je leven.

Leven met chronische pijn

Artrose wordt veroorzaakt door kleine beschadigingen die op het kraakbeen zitten. Bij het bewegen van de gewrichten zorgt dit voor een pijnlijk gevoel. Men kan proberen om de gewrichten zo min mogelijk te belasten om niet de gehele tijd pijn te ervaren. In het geval van artrose in de handen is dit echter vrijwel niet te verwezenlijken. De handen hebben we gedurende de dag overal voor nodig. Het is daardoor een van de ergste gevallen van chronische pijn die iemand kan ervaren. Men zal moeten leven met een constant gevoel van pijn in de handen veroorzaakt door de artrose. Medicijnen kunnen wellicht de pijn iets verlichten, maar hebben ook nadelige gevolgen voor de gezondheid.